Cât te costă Tinder dacă ești femeie
Aplicațiile de dating nu sunt gratuite pentru femei. Utilizarea lor poate veni la pachet cu un preț mai mare decât ai crede
Tinder și alte aplicații de dating sunt o formă de încurajare a promiscuității femeilor.
Care promiscuitate este bună sau rea pentru tine în funcție de ce standarde ai și în funcție de cât de dispusă ești să-ți asumi consecințele unui mod de viață imoral din perspectivă tradițională.
E simplu.
Dacă valorile tale n-au legătură cu aceste standarde tradiționale, n-ar trebui să-ți faci griji. Ești modernă, cool, independentă și sigură pe tine.
Sper c-am menționat toate alinturile folosite în media când încurajează femeile s-o ia în respectiva direcție.
Dacă însă tu crezi că aceste standarde tradiționale au un sens și că nu sunt produsul încercării bărbaților de-a oprima femeile, atunci lucrurile se schimbă.
Tinder și alte aplicații de dating provoacă adicții
Majoritatea aplicațiilor au acest lipici emoțional - te fac să le folosești la nesfârșit pentru că este forma lor de-a face bani.
Nimic nu e întâmplător în dezvoltarea Facebook, Instagram, Twitter sau Tinder.
Totul este gândit sub forma unui automat de dopamină ieftină.
Folosești - primești.
Nu folosești - nu primești. Mai mult, poți suferi că nu primești.
Deși ai impresia că marile agațamente de pe Tinder le fac utilizatorii, te asigur că marile agațamente le face aplicația când îți capturează atenția (energia nervoasă) și timpul.
Scroll-ul infinit de pe Facebook sau Instagram este echivalentul swipe-ului infinit de pe Tinder.
În plus, mai ales în cazul femeilor, dorința uneori disperată după validare este un drog pe care Tinder îl folosește cu un succes la fel de mare ca Instagram sau Facebook.
Astfel, like-urile și match-urile sunt moneda pentru care multe femei își vând la propriu bucăți din suflet.
La ce mă refer?
Exact la asta...
Aplicațiile de dating te încurajează să-ți scazi standardele
Cu sau fără voia lor, majoritatea femeilor care folosesc o aplicație de dating precum Tinder devin niște produse sexuale.
Niște mărfuri.
Și pentru ca marfa să aibă succes (să fie validată), femeile sunt dispuse să-și scadă propriile standarde. Orice pentru un like sau pentru un match.
Astfel, Tinder ajunge foarte ușor să semene cu o aplicație de livrat mâncare. Te uiți și alegi. Volumul uriaș de utilizatori aproape îți garantează că vei găsi pe cineva.
Și dacă nu vei găsi conform propriilor standarde, aplicația te va încuraja să îți scazi aceste standarde pentru a te încadra.
Vei spune că asta se întâmplă și în viața reală.
Sigur, se poate întâmpla și-n viața reală.
Doar că-n viața reală asta se întâmplă de 3 ori în viață, nu de 183 ori într-o lună.
Aplicațiile de dating produc standarde nerealiste
Mai sus am spus că aplicațiile de dating te încurajează să-ți scazi standardele de dragul validării, iar acum spun că-ți pot produce standarde nerealiste.
Da, ambele se pot întâmpla în paralel.
Adică să accepți potriviri cu persoane evident nepotrivite pentru tine și să ignori oameni cărora poate ar trebui să le acorzi mai multă atenție.
Când vine vorba de utilizarea aplicațiilor de dating, standardele nerealiste se nasc din dorința femeilor de-a trăi ce văd prin filme / seriale.
Sau ce aud c-au trăit alte femei.
Prin urmare, e ușor să intri în frenezia aceea în care petreci ore întregi dând swipe left la fiecare secundă pentru că pozele de profil ale bărbaților nu-ți inspiră ce ai vrea să-ți inspire.
Nu-ți inspiră Brad Pitt, nu-ți inspiră George Clooney, nu-ți inspiră Justin Bieber sau cine știe ce ai vrea tu să-ți inspire.
Apoi, când ajungi la conversații cu diverși tipi, te dezamăgește faptul că nu sunt suficient de spontani, că nu duc discuția cum ai vrea tu să o ducă.
Fără să-ți dai seama, tipul acela cu care vorbești concurează cu scenariștii serialelor sau filmelor pe care le urmărești cu aviditate.
Sau cu bărbații despre care ți-au povestit prietenele tale.
Replicile lui ar trebui să-ți producă ție aceeași încântare precum replicile unor profesioniști sau ale unor tipi care le-au impresionat pe prietenele tale.
Asta e din start o prostie.
Astfel, deși ți se poate părea că respectivul bărbat bate câmpii, s-ar putea ca tu să fii cea care e ruptă de realitate.
Tinder și aplicațiile de dating elimină masiv autenticitatea din joc
Interacțiunile față în față sunt singurele care te pot ajuta cu adevărat să afli ce-i de capul unui bărbat.
Acest lucru este contrazis de credința larg răspândită că anonimitatea discuțiilor pe net te ajută să fii mai deschis și că-n felul ăsta cumva afli mai multe.
Fals.
Privațiunea aparentă a discuțiilor online te dezinhibează, dar asta nu implică și mai mult adevăr. E ca atunci când mergi cu mașina și alt șofer face o manevră care te scoate din sărite.
Îi arăți degetul, poate îl înjuri.
Oare ai face asta față-n față cu respectivul, dincolo de securitatea aparentă pe care ți-o oferă mașina?
Puțin probabil.
Deci protecția mașinii nu te face să reacționezi neapărat în acord cu felul în care ești tu în realitate, ci îți permite să fii mai dezinhibată.
Când ești față în față cu un bărbat în realitate poți afla mai multe despre adevărata sa natură decât într-o discuție online. Important este să fii atentă și să urmărești detalii pe care aplicațiile de dating nu ți le oferă.
Vei vedea cum arată dincolo de poze cu filtre (da, folosesc și bărbații) și dincolo de imagini vechi de acum 3 ani. Vei vedea mimica sa, vei vedea privirea sa, vei vedea toate elementele verbale și neverbale care spun despre un om mai mult decât pot spune vreodată niște pixeli.
Vei auzi tonul vocii lui, vei vedea gestica sa, vei vedea atitudinea sa corporală generală.
Multe din cele transmise de un bărbat la o interacțiune față în față este receptat și procesat de creierul tău instant, reflex.
Apoi, e suficient să acorzi un pic de credit instinctelor tale și vei avea un răspuns destul de bun dacă tipul din fața ta este sau nu este demn de interes.
Da, tocmai ți-am spus să ai mai multă încredere în ce simți, în instincte, decât în ce spune nu știu ce revistă sau nu știu ce influencer pe Instagram legat de cum să citești bărbații.
Aplicațiile de dating te scad în ochii anumitor bărbați
Pentru o bună parte a bărbaților, aplicațiile de dating sunt echivalentul unei peceți a desfrâului.
Îmi place să folosesc termeni biblici pentru că au forța necesară să exprime corect ce se plimbă prin mintea lor.
Care sunt bărbații care au astfel de concepții?
Ai putea crede că este vorba mai ales de cei care nu au succes pe Tinder și automat trăiesc o veșnică oftică.
Nu, nu doar ei.
Inclusiv tipii care au succes pe Tinder cred același lucru.
Deși îi încântă ca o femeie să li se ofere, nu-i încântă ideea că alți bărbați au beneficiat de același tratament.
Mai mult, la fel ca mine și la fel ca tine, bărbații știu că aplicațiile de dating încurajează promiscuitatea femeilor.
Știu că duc în derizoriu ideea de dragoste sau ideea de firesc în interacțiunea umană.
Nu întâmplător găsești pe site-ul Tinder afirmații de genul:
"Îndrăgostește-te de câte persoane vrei!".
Și nu întâmplător, găsești și testimoniale din această categorie:
Prin urmare, dacă ești fată deșteaptă și știi care-i scopul relațiilor unei femei cu un bărbat, încearcă să nu-ți scazi valoarea în ochii bărbaților care pot conta pentru tine.
Totul este rău pe Tinder?
Nu, nu este totul rău.
Există și o grămadă de povești de succes?
Normal că există.
Uită-te ce scrie pe site-ul Tinder:
Doar că acele testimoniale au rolul de-a evidenția situații care să atragă oamenii să utilizeze aplicațiile și asta le face din start semi relevante.
Nu vei vedea menționate acolo poveștile de groază.
Și nu mă refer aici la situațiile rare în care ea cunoaște un tip pe Tinder, iar el se dovedește tot ceea ce ea nu și-ar fi putut dori să fie - ex. cazul Sydney Loofe, ucisă la prima întâlnire după ce schimbase anterior aproximativ 140 mesaje cu ucigașul său.
Astfel de situații se pot petrece și în realitate.
Nu la fel de ușor pentru că interacțiunile inițiale față în față te ajută să observi adevărurile mult mai ușor.
Mă refer la situațiile foarte dese în care femeile au de pierdut masiv crezând că un pic de distracție nu strică nimănui.
Depinde cu ce te distrezi.
Una este să te distrezi cu prietenii, alta este să te distrezi pe seama standardelor și principiilor tale.